onsdag 29. mars 2017

Snart pakket og klar…

Etter tre hektiske dager med Regionsmesterskap, øvelse og «Før NM-konsert», er forhåpentlig det meste på stell før NM på fredag. På søndag var det som kjent RM, og vi endte opp på tredjeplass med 90 poeng. Vi må si oss fornøyde med både plassering og poengsum, men alt i alt er det kommentarene fra dommerne som sier noe om hvordan korpset har spilt. (Selv om vi ikke alltid er helt enige. ;-))  Derfor var det gjennomgang av kommentarene på mandagens øvelse med litt terping på det som ikke var fullt så bra, samtidig som vi fikk et par gjennomkjøringer.
Pokal for tredjeplass i Regiomsmesterskap 2017
Foto: Stian Brodshaug
Dagen etter ble det først litt øving, før det var klart for «Før NM-konsert». Vi hadde besøk av NM-korpsene Hadeland janitsjar og Hønefoss ungdomskorps, som begge dirigeres av EJKs dirigent, Espen Aslaksen. Hadeland fremførte «Hispaniola» som de skal delta med i 6. divisjon, mens Hønefoss fremførte «Danzon no. 2» som de skal spille i 7. divisjon. Hønefoss har hatt noen år borte fra NM, og måtte derfor starte helt nederst. De var kun én plass unna å kvalifisere seg til 3. divisjon, så dette er et korps som normalt sett hører til høyere opp i divisjonene.

Vilberg skolekorps åpnet hele konserten
Foto: Stian Brodshaug
Selv om det var stort fokus på NM-delen på konserten, var det Vilberg skolekorps som startet det hele. Deres program bestod av fengende underholdningsmusikk, noe de godt over 100 i salen satte stor pris på. Korpset har tydeligvis tatt noen grep for å gjøre seg mer interessant for de som allerede spiller der og for potensielt nye medlemmer, og mye tyder på at de har lyktes med dette. Godt jobba!!! Flere av foreldrene var med og sørget for både vått og tørt til alle på Søndre Samfund, så Vilberg skolekorps var en viktig bidragsyter på alle mulige måter.

Hadeland fremførte «Hispaniola» som de skal delta med i 6. divisjon
Foto: Stian Brodshaug
Hønefoss fremførte «Danzon no. 2» som de skal spille i 7. divisjon
Foto: Stian Brodshaug
Vi ønsker gårsdagens «NM-gjester» og også våre naboer, Nes, Hovin og Nannestad, lykke til i helgen. Med Hovin i 3. divisjon, Nes og Eidsvoll i 4. divisjon og Nannestad i 5. divisjon, kan vi vel slå fast at det ikke står så gæli til med voksenkorpsene på Øvre Romerike, og det er jo hyggelig. I den interne konkurransen mellom oss og Nes, var det Nes som i fjor trakk det lengste strået med ett poeng og én plass bedre enn oss, så får vi se hva det blir i år. Uansett utfall er det liten tvil om at «janitsjar’n» har hevet seg fra i fjor, og det vel kanskje det viktigste.
Eidsvoll fremførte «Between the two rivers» som skal spilles i 4. divisjon
Foto: Kjell Marstein
Følg oss gjerne på vår facebook-side, for der blir det lagt ut oppdateringer fortløpende under helgen. Flere bilder fra konserten finner du her på Kjell Marsteins blogg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.