torsdag 23. mars 2017

Nå er det like før…

Selv om oppdateringer på vår hjemmeside har glimret med sitt fravær etter jul, har korpset på ingen måte gått i vinterdvale. Etter at julekonserten var vel i havn og kalenderen bikket over til 2017, har korpset hatt fullt fokus på det som for mange er det morsomste, viktigste og – ikke minst – mest krevende for korpset i løpet av året - NM.

I morgen er det en uke til vi skal konkurrere i Trondheim, for fredag 31. mars kl 14:00 fremfører vi «Between the two rivers» i Olavshallen, lille sal. Med et så tidlig spilletidspunkt kan de i korpset som velger å ta bussen oppover innta frokosten på Alvdal allerede ved syvtiden på morgenen, så vi får satse på at uttrykket «morgenstund har gull i munn» stemmer. I tillegg er fordelen med å spille som første korps det at man kan varme opp i ro og mak på scenen.

Hele 47 musikanter deltar korpset med i år. De aller fleste er våre faste medlemmer, men også i år er det med noen ekstra fra korps vi har et nært samarbeid med. Mange av disse vært med oss tidligere og har en tilknytning til EJK. Samtidig spiller ti EJK-ere i andre korps under NM, så det er nok å henge fingrene i for mange. Travlest blir det nok for vår dirigent, Espen Aslaksen, som skal dirigere hele tre korps på fredag, og de to siste (Hadeland og Hønefoss) spiller med kun en times mellomrom.

EJK i aksjon under NM i fjor

Første skikkelig test kommer søndag 26. mars på Regionsmesterskapet der vi spiller i Stjernesalen i Lillestrøm kultursenter kl 15:00. Selv om plassering og poeng selvsagt teller noe, er det viktigste den dagen å få en gjennomkjøring med et korpsinteressert publikum i salen, samt å få tilbakemeldinger fra dommerne.  Det som måtte komme av innvendinger fra dommerne blir forhåpentlig rettet opp dagen etter når det er tid for aller siste øvelse.

Tirsdag 28. mars fremfører korpset samt Hadeland janitsjar og Hønefoss Ungdomskorps sine respektive NM-stykker på Søndre Samfund. Her er det anledning til å komme og høre på for de som har lyst til det. Konserten begynner kl 19:30, og dørene åpnes ca 19:15.  Vi har pleid å ha en gjennomkjøring i Panorana, men i år blir det altså litt lenger sør i bygda. Det er også nytt av året å ha med andre korps som skal til NM

Vi har også invitert Vilberg skolekorps til å bli med konserten, og VSK er første korps ut. Mens vi har øvd mot NM, har de og Søndre Eidsvoll skolekorps vært opptatt med sine rekrutteringsstunt. For oss som spiller i voksenkorps er det helt nødvendig at skolekorpsene fungerer, så dette er et veldig bra initiativ fra begge korpsene som vi setter stor pris på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.