fredag 27. april 2018

Nå skal det spilles, marsjeres og feires!

Ikke bare fyller NMF (Norges musikkorps forbund) 100 år i år -  2018 er også musikkorpsenes år, og dette skal behørig feires. Lørdag 28. april er det stor jubileumsparade i Oslo hvor blant annet Vilberg skolekorps og Søndre Eidsvoll skolekorps deltar.


Eidsvoll janitsjarkorps’ bidrag til feiringen er en stor konsert i Letohallen lørdag 2. juni. EJK og to av våre samarbeidskorps, Hadeland janitsjar og Hønefoss ungdomskorps, slår seg sammen den dagen og lager ett stort korps på nærmere 100 musikanter. I tillegg kommer Harestukoret med dirigent og solist Ellen Margrethe Sæthereng.

Dette er altså ikke første gang vi spiller sammen med HJ og HUK, men dette er første gang vi spiller som et samlet korps. Felleskorpset møtes tre ganger før konserten. Først på Hønefoss, så i Letohallen, før vi avslutter på Gran på Hadeland. Vi har valgt å kalle konserten «Big band - NMF 100 år», og da er det størrelsen på korpset «Big band» refererer til. Felleskorpset dirigeres av Espen Aslaksen, som er dirigent for alle tre korpsene.

Dirigent Espen Aslaksen
Foto: Stian Green
HJ ble stiftet i 2005, og er en sammenslåing av Harestua Musikkorps og Hadeland Janitsjar. Korpset har hatt Espen som dirigent helt siden oppstarten, og korpset er mest kjent for sine årlige musikaloppsetninger. HUK ble stiftet 1932 og er dermed det eldste av korpsene. På Ringerike blir HUK ofte beskrevet som et underholdningsorkester eller konsertorkester, mer enn et tradisjonelt musikkorps.

Erling Myrseth blir konsertens konferansier. Erling dirigerte EJK i 10 år og var også dirigent for Vilberg skolekorps i flere år. I tillegg var han rektor på Eidsvoll kulturskole, og har ellers bred erfaring fra korpslivet. De siste årene har han vært musikkonsulent i NMF Viken, så det er vel få som passer bedre til å være konferansier på konserten enn nettopp Erling.

Konferansier Erling Myrseth
Foto: Hanne Wollebekk, Eidsvoll

Selv om det er stort fokus på konserten, er det mye som skjer før den tid. 1. mai tar vi vår faste tur til Hurdal, og kun få dager etter skal vi spille for de humanistiske konfirmantene utenfor Panorama.
8. mai spiller vi på Tingvoll ifm Frigjørings- og veterandagen, og 17. mai blir det barnetog fra Ås skole, russetog og til slutt drakttog.

Siste spilling for oss blir 10. juni hvor vi har vår første av totalt tre «Korps på friluftstur»-konserter. Mer om den kommer senere. Deretter er det klart for en velfortjent sommerferie før vi starter opp igjen mandag 20. august.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.