mandag 9. mai 2016

Stod på i varmen

«Janitsjar’n» var aktive i den solfylte helgen med spilling både lørdag og søndag, og korpset hadde også en egen stand under Grunnlovsdagene i Eidsvoll på lørdag.

Lørdag spilte korpset hele fire ganger utenfor Panorama for de tre gruppene med humanistiske konfirmanter. I det fine sommerværet var det mange konfirmanter og gjester som stod utenfor Panorama både før og etter seremonien, og forhåpentlig gledet noen seg over vårt musikalske innslag. Om noen syntes dette var så bra og interessant at de bruker konfirmasjonspengene på et korpsinstrument og så begynner i korps, er vel kanskje i overkant optimistisk å håpe, men man vet jo aldri. 

Spilling utenfor Panorama.

Mens korpset stod foran Panorama, var tre av korpsmedlemmenes bedre halvdeler opptatt med å lage og selge kaffe og vafler på korpsets stand under Grunnlovsdagene. Med tanke på varmen hadde det kanskje vært bedre med is, men det gikk med såpass mye vaffel og kaffe, at det må kunne sies å være et vellykket initiativ. Mange deltok på konkurransen «gjett vekta på spekeskinka». Vinner ble altså Sigrun Rogstad som traff helt på grammet med 6,8 kilo. Et par bommet med kun femti gram, mens noen var flere kilo unna. For å skape litt stemning ved standen, tok EJK et par turer bort dit for å underholde litt.

Spilling ved standen
På søndag spilte korpset på Tingvoll under markeringen av Frigjørings- og veterandagen. Dette spilleoppdraget har etter hvert blitt en tradisjon for korpset, og det er alltid like hyggelig å være med på dette. Korpset spilte «Ja vi elsker» etter kransepåleggelsen, og bidro også med et par marsjer før og etter.

Med kun to ordinære øvelser igjen, er det nå full fokus på festkonserten 28. mai. Ca 40 musikanter blir det på scenen i Panorama kulturhus når vi feirer oss selv denne dagen. Forhåpentlig kommer det mange tilhørere for å feire sammen med oss, men før det er det tre muligheter til å se oss 17. mai. Først i barnetoget fra Ås skole, så i russetoget, og til slutt i drakttoget som tradisjonen tro ender opp ved Riksbygningen.

Se flere bilder fra helgen på vår Facebook-side.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.