torsdag 19. mai 2016

17.mai

Det var et forholdsvis tettpakket program for «Janitsjar’n» på nasjonaldagen. Det hele startet med oppmøte halv ni på morgenen på Ås skole, før det var klart for avmarsj for barnetoget klokka ni.
Oppmøte på Ås skolen
Etter å ha gått langt og lenger enn langt, kom vi frem til Wergelandslunden. Der fremførte vi «Ja vi elsker» sammen med Vilberg skolekorps og Eidsvoll mannskor, før vi avsluttet denne delen av dagen med «Wergelandsmarsjen» sammen med skolekorpset.


Tradisjonen tro gikk vi først i russetoget, og like tradisjonelt kom vi frem lenge før russen.  Om det skyldtes at vi gikk fort eller at russen gikk sakte, skal ikke sies, men lovlydige som vi er fulgte vi etter politiet i deres tempo.

Spilling i drakttoget var siste marsjering for dagen. Vi var hele 31 musikanter, og det var moro å ha med Ole, Selma, Sina, Mathilde og Tea fra Vilberg skolekorps. (Magnus også, men han er allerede en av våre.) Da vi kom til scenen avsluttet vi dagen med nasjonalsangen og «Norge i rødt hvitt og blått» sammen med Eidsvoll Værk Musikkorps og felleskoret.

På vei mot Eidsvollsbygningen i drakttoget
Flere bilder fra dagen finner du her på Eidsvoll Janitsjar sin Facebook side.

Noen spurte, og sikkert enda flere lurte på hvorfor vi ikke spilte etter at vi hadde passert 17. mai-portalen. Det var ikke fordi vi var slitne, selv om vi begynte å merke det da. Det var heller ikke en forsiktig demonstrasjon mot en viss elektronikk-kjedes kanskje ikke fullt så vellykkede forsøk på humor i en annonse. Forklaringen var at det var avtalt at «Værkensmusikken» skulle spille «Det går et festtog…» mens alle i bunadtoget sang med. Så snart de var ferdige, spilte vi videre. Så nå vet dere det. 

Takk til alle som så og hørte på oss. Forhåpentlig ser vi noen av dere igjen lørdag 28. mai i Panorama når vi har vår «bursdagskonsert».

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.