mandag 30. august 2021

Endelig var vi i gang...


Etter en korona-pause på nesten 300 dager kunne endelig Eidsvoll janitsjarkorps møtes igjen til øvelse sist mandag. Året som korpset fyller 75 år har til nå vært så godt som fritt for feiring med verken øvelser, konserter eller konkurranser. Faktisk har våre medlemmer hatt mer å feire med to som har fylt 75 år, ett som har fått barn, ett som har giftet seg, ett som har feiret gullbryllup og to som er tatt opp i Garden. 


Både spilleglede og gjensynsglede var derfor stor da 42 musikanter møtte til sesongens første øvelse i underetasjen i Leto Arena. 41 av disse var med før pausen, og det kom også ei som ønsket å prøve seg i korpset. I tillegg kommer det noen flere på neste øvelse, så også i år blir vi godt over 40 medlemmer. Det er fortsatt plass til flere, og vi er  først og fremst på jakt etter basstrombonist, hornister, slagverker (fortrinnsvis melodisk) og klarinettister. 


Den største endringen for korpset er at vi har fått ny dirigent. Erik Bergene har tatt over etter Espen Aslaksen som dirigerte korpset fra våren 2014. Erik er på ingen måte et ubeskrevet blad som korpsdirigent. Hele 14 korps har hatt ham som fast dirigent, og i 2012 mottok han Norges musikkorps forbunds hederstegn for dirigenter. Han dirigerer fortsatt Nannestad janitsjarkorps, og han har tidligere dirigert Hovin musikkorps. Blant annet derfor har flere av korpsets medlemmer blitt dirigert av Erik tidligere. 


Normalt har korpset ett seminar pr år, og da i forbindelse med NM. I år gjør vi et unntak, så allerede helgen 4. og 5. september reiser om lag to tredjedeler av korpset til oppstartsseminar i Gjøvik. Med tanke på den lange pausen korpset har hatt, passer det godt med et tidlig seminar denne gangen. Det blir gruppeøvelser på lørdag og fellesøvelse på søndag, og på lørdag blir det hyggelig sammenkomst.  


Allerede to helger etter seminaret er det klart for sesongens første opptreden utendørs. Det har etter hvert blitt en tradisjon for korpset å spille for Human Etisk forbunds konfirmanter, og i år som i fjor har seremoniene blitt flyttet til høsten på grunn av korona. Neste gang vi kan høres utendørs er 16. oktober i forbindelse med feiringen av Panoramas 100-årsjubileum. 


For EJK har Panorama vært et viktig sted historisk, så vi ønsket å holde vår forsinkede jubileumskonsert 23. oktober der. Dessverre lot det seg ikke gjøre, men vi håper det blir like hyggelig på Vilberg ungdomsskole. På konserten vil både Erik og Espen delta, og begge skal være dirigenter og solister. Vi har valgt å gjøre dette for å kunne takke av Espen på en mer høytidelig måte, samtidig som Erik skulle ha vært vår solist på nyttårkonserten som dessverre måtte avlyses. 


Forhåpentlig kan vi avslutte jubileumssesongen med vår tradisjonelle julekonsert i Eidsvoll kirke. Dette forutsetter dog at enmetersregelen forsvinner, for god plass mellom musikantene er vi ikke bortskjemte med på disse konsertene. Uansett er det lenge igjen til jul, og jeg tror nok at mange korpsmusikanter både i Eidsvoll og rundt om i landet er enige med meg i at det at vi nå endelig kan øve sammen igjen er den beste julegaven vi kunne få på forskudd. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.