fredag 7. juni 2019

NORSK MUSIKK I NORSK NATUR

Søndag 16. juni kl 18:00 avslutter Eidsvoll janitsjarkorps en innholdsrik vårsesong med en utendørskonsert på Bygdetunet. (Auditoriet på RUSK hvis dårlig vær.) Siden vi forhåpentlig spiller ute i norsk, vakker natur, vil vi og vårt gjestekorps fremføre kun norsk musikk på konserten.


Nittedal og Hakadal janitsjar er vårt gjestekorps på konserten. NHJ er et veldig aktivt korps i lokalmiljøet med 2-3 konserter på høsten - gjerne i samarbeid med flere kulturkrefter og skolekorps i bygda. Korpset har en lang tradisjon med å holde fullsatte nyttårskonserter med nasjonale storheter som solister, og har årlig en julekonsert i kirken. NHJ har vært med i NM i alle år siden 1989, og har i mange år deltatt i elitedivisjonen. I år deltok de i 1. divisjon hvor de endte opp med en fin 7. plass. Korpset har ca 35 faste medlemmer, og blir dermed like store som vertskapet på konserten. Dirigenten Hans Andreas Kjølberg overtok dirigentpinnen i 2017.


EJK bruker ofte unge solister fra egne rekker på konserter, og denne gangen skal vi ha med en ung solist som spiller et instrument man ikke så ofte finner i et janitsjarkorps. Amalie Marie Thing Helseth skal være solist på cello på "Sommernatt ved fjorden" av Ketil Bjørnstad. Amalie fikk nylig Eidsvoll kommunes kulturstipend, og har vunnet flere konkurranser. Hun er tilknyttet Barrat-Dues musikkinstitutt, og går nå siste året på unge talenters musikklinje ved Edvard Grieg videregående skole i Oslo. Vi gleder oss til å spille sammen med henne.

Foto: Bjørn Hytjanstorp
Museumsbutikken hvor det selges brus, is og drops holder åpent til 18:00 denne dagen. Det samme gjelder toalettene på parkeringsplassen. Konserten er gratis uansett om den foregår på Bygdetunet eller i auditoriet på RUSK. Evt. endring av sted vil bli lagt ut på Facebook siden vår og www.eidsvolljanitsjar.net

Vel møtt! Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.