lørdag 9. desember 2017

DET NÆRMER SEG JULEKONSERT!

27. desember er det igjen klart for Eidsvoll janitsjarkorps' julekonsert i Eidsvoll kirke. Konserten har vært en tradisjon i en årrekke, og har de siste årene vært korpsets best besøkte konsert med så godt som full kirke.


Også i år har korpset med en solist på julekonserten, men denne gangen med en liten vri. Mens vi tidligere har pleid å ha med en sangsolist, har vi i år med en fiolinist - Madeleine Ossum. Madeleine er for mange mest kjent fra "Hver gang vi møtes", "Stjernekamp", "The Voice" og "Idol", men hun benyttes også ofte i andre TV-programmer med livemusikk. I tillegg er hun med som fiolinist og korist på a-ha sitt akustiske live-album "MTV Unplugged - Summer Solstice" som ble spilt inn juni 2017, og skal neste år være med bandet på turne. 

Siden 2013 har Madeleine vært fast fiolinist og korist for det norske rockebandet CC Cowboys. Hun har også jobbet mye med og vært fast musiker for artister som blant andre Kurt Nilsen, Marion Ravn, Josefin Winther og Aleksander Walmann, så det er en allsidig og ettertraktet musiker vi har fått med oss denne gangen. Hun skal være solist med korpset på flere stykker, blant annet "Song from a Secret garden" og "theme from Schindler's list".

Fiolinist og dirigent i dyp konsentrasjon
 Foto: Roar Injer
Til å lede konserten har vi vært så heldige å få med oss John-Erik Vika. Selv om det er mest politikk det går i om dagen for han, har han lang erfaring fra Eidsvolls kulturliv. Det er nok mange som husker han hyllet Eidsvoll 1814s avtroppende direktør, Erik Jondell, med en sang 17. mai i fjor. Om han trår til med en sang denne kvelden også, gjenstår å se, men det er vel ikke helt utenkelig. Det som er helt sikkert er at det blir allsang helt til slutt på "Deilig er jorden".   

EJKs gjester på julekonserten
 Foto: Roar Injer
"Janitsjar'n" stiller med omlag 40 medlemmer på konserten. Også denne høsten har vi fått inn nye medlemmer, og det er det er ekstra moro at flere av disse er unge. Som regel rekrutterer vi fra Vilberg skolekorps, men denne gangen har vi også fått et par fra Søndre Eidsvoll skolekorps. Vi har nå hele åtte medlemmer under 20 år, noe korpset setter stor pris på. 

Billetter kan kjøpes hos Narvesen i Sundet og Intersport Amfi Eidsvoll fra 12. desember.  Det blir også salg av billetter i kirken på konsertdag. Kontant betaling og Vipps. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.