søndag 18. desember 2016

Litt om tradisjoner og mye annet…

Selv om “Store norske leksikon” slår fast at tradisjon betyr «kulturemner som er overført gjennom tid, fra slektledd til slektledd», er det nok mange som har et kortere tidsperspektiv på dette, og kaller alt som har skjedd tre ganger eller mer for tradisjon. Uansett er det liten tvil om at man skal være forsiktig med å endre på eller tukle med tradisjoner, og kanskje da spesielt de som har med julen å gjøre.

Coca Cola skapte twitter-storm da deres kjente og kjære julenisse ikke blunket i årets reklamefilm. For noen var dette helt forferdelig, og et stygt brudd på tradisjoner. Det interessante her er at ifølge Coca Cola har nissen faktisk aldri blunket. Det ser kanskje sånn ut, men det han gjør er å se ned og så opp når han tar en slurk. Så her har Coca Cola klart kunststykket å bryte en tradisjon som ikke eksisterer.

Det var garantert ingen som tvitret sin misnøye da EJK fjernet "TV's julafton» fra programmet for et par år siden, men det var flere som gav beskjed at den var savnet. Derfor tok vi den inn igjen allerede året etter, så også i år får publikum høre Disney-medleyen som tar for seg mange av melodiene vi hører på TV 24. desember.

«Deilig er jorden» er og blir en tradisjon på vår julekonsert. I år blir den fremført i et annet arrangement, men fortsatt som allsang og helt til slutt. For å unngå misforståelsen som oppstod på en skole i Stavanger, gjør vi oppmerksom på at her kan publikum synge – og ikke bare nynne. Og skulle noen lokalpolitikere fra Molde stikke innom konserten vår, oppfordres de til å bli helt til slutt.

Billetter kan kjøpes på forhånd hos Narvesen i Sundet. På konsertdagen åpnes dører og billettsalg kl 1730.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.