mandag 5. september 2016

Det spirer og gror i "Janitsjar’n"

I forbindelse med oppstart av ny sesong har det skjedd noen endringer på medlemssiden. Noen få har valgt å ta en pause fra korpset av forskjellige grunner (hovedsakelig jobb, skole eller barn), mens andre er kommet inn. Når det gjelder de som har kommet inn, er det veldig hyggelig at vi har fått inn fire unge musikanter i tillegg til den ene vi hadde fra før, så nå har vi hele fem under 18 år. Det å ha med unge musikanter som også spiller i skolekorps, er positivt på mange måter. De unge får som regel større utfordringer ved å spille i et voksenkorps, noe både de og skolekorpset de spiller i tjener på. For voksenkorpset er det bra å ha stor variasjon aldersmessig (for baryton går det nå fra 13-79 år), samtidig som det tross alt er de unge som etter hvert skal ta over. I tillegg kan det være lettere å rekruttere flere fra skolekorpsene når det allerede er noen fra skolekorpsene der fra før.

I tillegg til de de fire nevnte, fikk vi ett nytt medlem mens ett medlem kom tilbake fra permisjon. Korpset har nå 35 aktive medlemmer, mens det er syv medlemmer som har permisjon. Mest sannsynlig er tre-fire av disse tilbake etter jul, og spesielt med tanke på NM 2017 ser vi frem til deres retur.

På bildet er «den unge garde» i EJK. 
Fra venstre Sina Tømte (trompet) Selma Berby (baryton), Tea Morterud (trompet), Ole Tømte (slagverk) og Magnus Føllesdal (trombone)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.