fredag 13. mars 2015

«VÅRENS VAKRESTE EVENTYR» NÆRMER SEG

Det finnes mye som omtales som vårens vakreste eventyr, men for janitsjarkorps er det selvsagt norgesmesterskapet i Trondheim det siktes til, og i år skjer begivenheten helgen 20. og 21 mars.

EJK stiller i år i 7. divisjon ettersom korpset stod over i fjor på grunn av stor aktivitet i forbindelse med Grunnlovsjubileet. Korpset gjorde et hederlig forsøk på å kvalifisere seg til 4. divisjon, men dessverre var det én plass unna å komme igjennom det trange nåløyet. Dermed får korpset satse på at innsatsen i Trondheim fører til opprykk, selv om konkurransen også i den divisjonen kan være tøff nok.

Det blir 35 musikanter som reiser til trøndernes hovedstad i år, og de aller fleste er faste medlemmer i korpset. For å kunne stille med tilnærmet full besetning, er korpset noe utvidet, og de fleste kommer fra Hadeland Janitsjar. Siden vår dirigent, Espen Aslaksen, også dirigerer Hadeland som skal spille samme stykke som EJK, var det naturlig for korpsene å hjelpe hverandre.


Korpset hadde et vellykket seminar i månedsskiftet februar/mars, og søndag 15. mars er det klart for regionsmesterskap i Lillestrøm. Forhåpentlig blir det konstruktive tilbakemeldinger fra dommerne, så korpset vet hvor skoen trykker når formen skal finpusses i Panorama mandag og tirsdag.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.